BERK I Architects, voorheen bekend als Van den Berk | Tjonck Architects, staat voor het maken van heldere gebouwconcepten die antwoord geven op de huisvestingseisen en verwachtingen voortkomend uit de opdracht. De kwaliteiten van de locatie en haar omgeving, de functionaliteit en de dienstbaarheid (in de meest ruime zin) vormen de leidraad in het creëren van een krachtig uniek ontwerp, gekenmerkt door haar eenvoud. Daarbij worden er oplossingen gecreëerd die een bouwplan naar een hoger niveau brengen: een meerwaarde voor het bouwwerk, de omgeving en de gebruiker.

 

De basis van het bureau is ontstaan vanuit Mark van den Berk, een veelzijdige architect die na zijn studie en als Archiprix-genomineerde met het bureau is gestart. Hij is een vormgever pur sang, waarbij de oplossing de opgave overstijgt.
Mark heeft meer dan 35 jaar ervaring en samen met zijn team worden ieders kwaliteiten optimaal ingezet, hetgeen resulteert tot krachtige oplossingen op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur en engineering. Dit maakt hen tot een dynamisch en zeer betrouwbaar team.

 

Als architectenbureau vinden zij het tevens van belang dat er duurzaam wordt gedacht over het energievraagstuk wat niet alleen een grote rol speelt bij het tot stand komen van een gebouw maar ook op de langere termijn in het onderhoud, circulariteit en levensloopbestendigheid.

 

Architectenbureau BERK I Architects is gevestigd in Breda. Naast dat ze door heel Nederland werkzaam zijn, zijn ze eveneens internationaal actief.

 

Balans

Wij zoeken naar de balans tussen de opgave en de architectuur, functie en omgeving waarbij we de uitvoerbaarheid en duurzaamheid niet uit het oog verliezen.

Eenvoud

Eenvoud ontstaat door een intensief proces waarin alle facetten versmelten in het doorwerken van een concept tot eindresultaat: het gebouw straalt een vanzelfsprekendheid uit.

Ruimte

Als architecten creëren we ruimte waarin alle facetten van functie, licht en vooral tektoniek ons gevoel beïnvloeden, het blijft als herinnering achter in ons geheugen.

Kennis

Ons bureau en team stoelt op een jarenlange ervaring in verschillende bouwdisciplines en -segmenten en heeft zowel binnen- als buitenlandse ervaring.